Синът на панагюрския кмет ще е под домашен арест

Иван Белишки, син на кмета на Панагюрище, излиза от ареста, реши окончателно Софийският градски съд. Той ще бъде под домашен арест с гривна за проследяване.

Белишки е обвинен, че заплашил с убийство депутата Стоян Таслаков.

Съдът цитира две прояви през януари. Първия път, на 17 януари, Белишки заплашил Таслаков с думите: “Ей, боклук, ще те убия!” Седмица по-късно го наругал и отново заплашил.

Според защитата, когато медиите влязат в съдебната зала, правосъдието излиза. Така адвокатът на кметския син обоснова твърдението си, че една от причините Белишки да е в ареста до момента е публичността на случая. Нямало опасност той да се укрие.

Самият Белишки заяви пред съда, че случаят е поредната провокация към него и семейството му.

Ще съдействам на разследващите. Условията в ареста са лоши и няма как да продължа следването си по право, каза Белишки пред съда.

Магистратите се съгласиха, че младежът има постоянен адрес в Панагюрище и няма да се укрие. Прави впечатление системността в нецензурния речник. Това може да е довод да се мисли за риск от ново престъпление или риск от ескалация на напрежението, записа съдът в мотивите си.

Решението на магистратите е окончателно.

След като бе освободен, Белишки каза пред медиите, че не се е заканвал на депутата. “Възраждане” е терористична партия и антибългарска организация, каза още Белишки.

Четете още

Избор на редактора