Синът на Роналдиньо подписва с Барселона

Синът на един от любимците на феновете на Барселона – Роналдиньо, ще подпише договор с клуба. Това съобщи италианският спортен журналист Фабрицио Романо. Според неговата информация Жоао Мендес е карал проби в младежката формация на каталунците от началото на годината, като вече ги е преминал и е одобрен. Очаква се в най-скоро време да подпише договор с бившия клуб на баща си.

Жоао Мендес е роден на 22 февруари 2005 в Рио де Жанейро. Младият футболист играе на позицията централен нападател, но може да бъде и „фалшива деветка“, ако се наложи.

Кариерата на офанзивния играч стартира в Крузейро, където тренира от дете. Той обаче напуска академията през февруари 2022 и оттогава е без отбор. Мендес притежава и испански паспорт, което означава, че няма да заема място за чужденец извън ЕС в Барселона, ако стигне до първия отбор.

Баща му Роналдиньо пък е един от най-обичаните играчи от феновете на Барселона. Бразилският маестро пристигна на „Камп Ноу“ през лятото на 2003 от ПСЖ срещу 32,5 милиона евро.

За каталунците Роналдиньо игра 207 мача, в които отбеляза 94 гола и направи 70 асистенции. С тима той триумфира два пъти в първенството, веднъж в Шампионска лига и два пъти в турнира за Суперкупата на Испания.

Четете още

Избор на редактора