Сираков си къса ризата за Мъри Стоилов

Мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков призна, че по-тежка нощ не и имал, и изключително много съжалява за решението на Мъри Стоилов да напусне отбора..

„Стигна се до тази ситуация, а аз ще кажа моята гледна точка. Той знае от два месеца, че Иво Ивков е приключил за мен. Заради безкрайно неуважително отношение към мен и генералния спонсор. Некомуникативна личност, която отблъсква много хора. Той излъга, че не е бил поканен на срещата с НАП.

Големите проблеми на Ивков са с мен. Кълна се във внучките ми, че генералният спонсор не ми е налагал да уволня Ивков.  Този прословут договор за управление. Генералният спонсор е отпуснал 1 900 000 лева на клуба, а е фактурирал около 750 000 лева, които никога не е поискал. Има вероятност след време да си ги поиска, но са заявявали, че никога няма да ги поиска“, коментира пред БНТ Наско Сираков.

Вчера старши треньорът на „сините“ Станимир Стоилов подаде оставка, а дни по-рано Сираков освободи изпълнителния директор Ивайло Ивков.

„Една година търсихме генерален спонсор. Получихме договор за пет години по един милион на година. Левски е зависим финансово от генералния спонсор, който е дал до този момент над девет милиона.

Идеята на организираните фенове е да принудят генералния спонсор да се оттегли от Левски, а аз да остана сам и да депозирам акциите. Никога няма да го направя това. Те трябва да казват цялата истина. Депозирането на акциите в клуба от мен, значи че тези акции губят правото си на глас, а това значи, че така нареченото Сдружение или Тръст започват да ръководят клуба.

Аз ще предам цялата синя общност, ако направя това нещо. Това, че вдигат плакати и хвърлят бомби, не ме притеснява, а е проблем за клуба. Аз война не водя с никого“, добави още Сираков.

Той се опитал да говори с Мъри по всички въпроси. Едно от условията му обаче било неизпълнимо. „Въпреки това му направих компромис и предложих Ивков да остане на работа в клуба. Не мога да гледам как така наречените хора от Сдружението се хвърлят да спасяват Иво Ивков и ме е яд, че не съм го уволнил по-рано.

Имам съмнения, че може да са подписани неща, които да са в ущърб на клуба. Ще проверим и дано не излезе нищо. Готов съм на всичко, с изключение на това Ивков да бъде изпълнителен директор. Може да бъде шеф на правния отдел, но не повече“, отсече Сираков.

Четете още

Избор на редактора