Сириецът, който при гонка уби двама полицаи е пълнолетен. Правел си селфи в движение

Сириецът Омар Андан, който уби при преследване двамата полицаи в Бургас с автобус, пълен с мигранти, е пълнолетен. Това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева след срещата на апелативните прокуратури в София.

„Омар декларира, че е на 15 г. Прокуратурата се усъмни, защото е висок и с гъста брада. Потърсихме съдействие от партньорите ни в чужбина. Вчера пристигна информация от Сирия и Турция. Там пише, че е навършил 18 години“, каза Милева.

Омар Андан е роден през 2004 г., а не както твърдеше – през 2007-а. Информацията то Турция и Сирия се потвърдила и от тройната медицинска експертиза. „По метода на образната диагностика беше установено, че е над 18-годишен. С постановление на наблюдаващия прокурор Омар беше приведен в болница и му направиха рентгенови снимки на ръцете, таза и костите, пише „24 часа“.

Възрастта на човек може да бъде определена от растежа на костите. Лекарите заключиха, че към датата на извършване на деянието Омар е бил на 18 г.“, каза Сийка Милева.  Според нея едва ли 15-годишен младеж може толкова добре да кара автобус, дори преследван от полицията. Сийка Милева разкри още, че докато е шофирал рейса и е бягал от полицията Омар си е правил селфита с мобилния си телефон.

За непълнолетните обвинението предвижда от 3 до 10 г. лишаване от свобода. Като пълнолетен Омар се наказва с 15 до 20 г. или доживотен затвор.

Четете още

Избор на редактора