Сирийци превземат бизнеса, возят нелегалните мигранти

За два дни полицията задържа два буса с мигранти – край София и Шумен. И в двата случая шофьорите бяха сирийци.

Мигранти край София бяха задържани близо до с. Лозен. Те са били открити при акция на Гранична полиция. По първоначални данни бежанците са 10, нямат документи, но твърдят, че са сирийци. Шофьорът е сириец по документи.

Задържаха също сириец, превозвал мигранти край Шумен, съобщиха от прокуратурата. 27-годишният мъж е привлечен в качеството му на обвиняем.

Предстои да му бъдат повдигнати още две обвинения – за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително и за управление на МПС след употреба на забранени субстанции.

При извършената му проверка в него е намерено малко количество синтетична дрога, а тестът за употреба на наркотици е бил положителен. Прокуратурата ще внесе искане за постоянен арест спрямо него.

Срещу останалите седем чужди граждани има образувани бързи производства. Според информацията, предоставена от задържаните мъже, всички те идват от Сирия, и са преминали нелегално границата между Турция и България на неустановено към момента място.

Чужденците са пълнолетни – на възраст между 18 и 30 години. Те са привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях престъпление и са арестувани за срок до 72 часа.

Разследването по случая продължава.

Четете още

Избор на редактора