Сити излъга Челси. Ще играе финал за ФА Къп

Защитаващият трофея си Манчестър Сити победи Челси с 1:0 с късен гол на Бернардо Силва, за да стигне до финала за ФА Къп след оспорван полуфинал на „Уембли“.

Португалецът се разписа в 84-ата минута, след като вратарят на Челси Джордже Петрович парира удар на бившия полузащитник на „сините“ Кевин Де Бройне, уточнява БТА.

„Много съм щастлив след една много разочароваща седмица за всички нас, лично за мен“, каза Силва, който пропусна дузпа при поражението от Реал Мадрид в Шампионската лига през седмицата.

„Хубавото във е футбола, че ако играеш в Манчестър Сити, играеш на всеки три дни, така че след два-три дни имаш шанс за малко реванш и да поправиш нещата“, добави той.

И двамата вратари спасиха доста удари като Де Бройне, Фил Фоудън и Джак Грийлишнаправиха за Сити, докато изстрели на Николас Джаксън, Коул Палмър и Нони Мадуеке бяха отразени от Стефан Ортега или спасени от защитата на „гражданите“.

Челси се оказа по-опасният отбор, но пропуски на Николас Джаксън лишиха „сините“ от успеха. Нападателят два пъти излизаше сам срещу вратаря, а веднъж не успеха да реализира с глава от няколко метра. Малко след началото на втората част лондончани имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Джак Грийлиш, но такава не беше отсъдена.

Звездата на Сити Ерлинг Холанд пропусна мача заради мускулен проблем.

Тимът на Пеп Гуардиола ще срещне Манчестър Юнайтед или втородивизионния Ковънтри Сити, които играят в неделя, на финала за трофея на 25 май.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора