Сити победи Нюкасъл и помогна на Ливърпул

Действащият шампион на Англия Манчестър Сити постигна много важна победа над Нюкасъл с 2:0 като домакин в мач от 26-ия кръг на Висшата лига. С успеха „гражданите“ задълбочиха кризата при „свраките“, които вече нямат победа в пет поредни шампионатни срещи, а също така се доближиха на само две точки от лидера Арсенал.

Още в 15-ата минута на двубоя на „Етихад“ възпитаниците на Хосеп Гуардиола излязоха напред в резултата. Родри намери Фил Фодън, а той се разписа във вратата на Нюкасъл. Първата част завърши без повече попадения, но в средата на второто полувреме „небесносините“ удвоиха аванса си с гол на Бернардо Силва, дошъл след асистенция на Ерлинг Холанд.

До края Сити задържа аванса си и нанесе втора поредна загуба на Нюкасъл в първенството, след като „джордитата“ отстъпиха и на Ливърпул.

Всъщност успехът на тима от Манчестър направи услуга и на мърсисайдци, тъй като сега Нюкасъл заема пета позиция в подреждането с 41 точки и е само с два пункта пред Ливърпул. Услугата е и за Тотнъм, който остава необезпокояван на четвъртото място с 45 точки.

На върха Арсенал остава лидер с 60 точки – с две пред Сити, като по-късно днес ще може отново да дръпне с пет пункта, ако спечели домакинството си на Борнемут. В следващия кръг Манчестър Сити гостува на Кристъл Палас, а веднага след това идва и домакинството на РБ Лайпциг в Шампионска лига. За Нюкасъл пък предстои домакинство на Уулвърхямптън.

Четете още

Избор на редактора