Скалони: Марадона ни гледа отгоре, да го зарадваме!

Мениджърът на Аржентина Лионел Скалони призова играчите си да почетат паметта на Диего Марадона с победа в утрешния мач срещу Мексико.

Бивши съотборници на Диего Марадона в националния отбор на Аржентина се събраха днес в Катар и отдадоха почит на легендарния футболист на втората годишнина от смъртта му. Той почина на 25 ноември 2020 г. на 60-годишна възраст.

Марадона е автор на един от най-незабравимите моменти в историята на световни финали, в това число и гола с „Божията ръка“ срещу Англия (2:1) на четвъртфиналите на Мондиал 1986 в Мексико по пътя на Аржентина към титлата.

На втората годишнина от смъртта на националния футболен герой, Скалони призова духа на човека, който доведе страната му до успех през 1986 г., докато играчите му се опитват да се възстановят след шокиращото си поражение от Саудитска Арабия.

Всичко различно от победа би оставило надеждите на южноамериканците за излизане от група C да висят на косъм.

„Днес е много тъжен ден за всички“, каза Скалони в навечерието на мача. „Надяваме се утре да донесем радост на Марадона, който ще ни гледа от небето. Това ще бъде най-важното за нас.

„Всеки път, когато виждаме негови изображения, не е за вярване, че той не е тук с нас. Надяваме се, че утрешният ден ще бъде щастлив ден за всички нас.”

Бившите съотборници на Марадона се събраха край „КОНМЕБОЛ Дърво на мечтите“, обособена зона за привърженици на футбола в Южна Америка, за да отдадат почти на един от най-добрите за всички времена. На събитието присъства и президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Най-големият български футболист Христо Стоичков посети футболен музей в Катар, където се снима до статуята на Диего Марадона и тази на Пеле. Носителят на „Златната топка“ призна, че е настръхнал, когато е застанал до статуята на Дон Диего.

„Две години, откакто го няма големият приятел и велик футболист Diego Maradona ! Браво на FIFA , че направи един страхотен музей на CONMEBOL.com , където неговата статуя ще се пази вечно! Настръхнах, когато застанах до нея! Там е и тази на Пеле! Да е жив и здрав Краля! Поздрави от Катар!“, написа голмайсторът на Мондиал’94.

Четете още

Избор на редактора