Скандал във Франция. Бензема отказа да пътува с Макрон за финала

Карим Бензема е отказал специалната покана на френския президент Еманюел Макрон да пътува с него и да присъства на финала на Световното първенство.

ESPN съобщава, че носителят на „Златната топка“ е трябвало да пътува за Доха с президентския самолет, но е отказал, а същото са направили и други легендарни френски футболисти като Лоран Блан, Зинедин Зидан и Мишел Платини.

Бензема щеше да участва на турнира в Катар, ако не се беше контузил точно преди неговото начало.

Тъй като Дидие Дешан не го извади от официалния списък на „петлите“, до последно вървяха спекулации, че голмайсторът се е възстановил и може изненадващо да се включи във финала срещу Аржентина.

Дешан обаче отказа да го върне, а нападателят публикува кратко съобщение с текст „Не ми пука“ в социалните мрежи, което медиите разтълкуваха като знак за конфликт със селекционера.

Макрон е поканил в своята делегация всички контузени играчи на Франция и се очаква Пол Погба, Н’Голо Канте и Кристофър Нкунку да бъдат на трибуните до него.

Тео Ернандес обаче няма да присъства, тъй като не получи разрешение от Байерн Мюнхен.

Причината за отказа на Зидан пък са спекулациите, че именно той ще наследи Дешан на треньорския пост във Франция. Зизу не желае да подхранва спекулациите и с появата си да измести фокуса от сегашния селекционер и от голямата вечер, в която „петлите“ могат да грабнат втора поредна шампионска титла.

Четете още

Избор на редактора