Славия обърна Левски, „сините“ с печален 70-годишен рекорд

Славия победи драматично с 2:1 като гост Левски след обрат в дербито на 18-ия кръг на Първа лига. Левски няма победа в седем поредни двубоя в първенството, което е най-дългата негативна серия за отбора от 70 години.

Двубоят започна изключително интересно и още в третата минута попадение за „белите“ беше отменено заради засада на Ахмед Ахмедов, който беше изведен зад защитата от подаване на Галин Иванов.

Три минути след това Иванов шутира от дистанция, но топката премина покрай вратата на „сините“, които също създадоха интересни ситуации в противниковото наказателно поле. В 14-ата минута Андриан Краев стреля с глава след центриране от фаул, но Светослав Вуцов отби в ъглов удар.

Шест минути след това Левски взе аванс. Цунами получи топката от Уелтън на фланга и центрира, а оставеният непокрит Ивелин Попов откри резултата с глава от няколко метра.

В последните секунди на първата част удар от фаул на Георги Миланов беше спасен от Вуцов.

В осмата минута на втората част Уелтън шутира, а топката срещна ръката на Галин Иванов в наказателното поле и главният съдия Георги Кабаков отсъди дузпа. Зад топката застана опитният бивш национал Ивелин Попов, но Вуцов спаси удара му от бялата точка.

В 64-ата минута удар на Роналдо не намери целта. В 77-ата минута „белите“ изравниха резултата. Топката беше пратена на задна греда след центриране от корнер. Шеху игра с глава и буквално сервира топката на крака на Емил Виячки, който изпрати топката в мрежата за 1:1.

В 90-ата минута Галин Иванов върна технично към резервата Ерол Дост в наказателното поле и появилият се като резерва халф осигури трите точки и обрата за гостите.

„Белите“ постигнаха втори пореден успех над „сините“ и заемат четвърто място в класирането.

Четете още

Избор на редактора