Служебните гълъби на Радев пак полетяха до следващите избори

Въпреки ограничените инструменти на изпълнителна власт и без законодателна вие успяхте да откриете възможности за развитие на страната. Така президентът Радев окрили Гълъб Донев и министритите му за новия им служебен полет.

Той започва от днес, като в ятото има само една промяна – културният министър Велислав Минеков отстъпи поста си на диригента на много успешната Софийска филхармония Найден Тодоров.

В енергетиката само за няколко месеца бе извършен скок – беше завършен интерконекторът, проведоха се прозрачни търгове за газ, постигнато бе немислимо до момента споразумение с Турция. Успяхте да снижите цените на горивата до най-ниските в Европа, изтъкна Радев успехите на кабинета.

Той изтъкна и опасностите и очерта задачите: „Цените на стоките от първа необходимост продължават да растат. Българите обедняват и живеят трудно. Затова основните приоритети трябва да са борбата с обедняавнето, със спекулата, подкрепа на родните производители, привличане на чужди инвестиции. Основна задача на служебния кабинет е да организира честни избори. Очаквам още по-голямо укрепване на охраната на границата, борба с престъпността, беззаконието по пътищата, наркоразпространението“.

Служебното правителство е пето за Румен Радев като държавен глава.

Вчера с указ президентът разпусна парламента и насрочи предсрочни избори за Народно събрание на 2 април.

Четете още

Избор на редактора