Слънце, топло за сезона. След обяд облаци на изток

Минималните температури днес ще са между 5° и 10°, в София – около 7°. Ще бъде предимно слънчево. До обяд на места в Горнотракийската низина и източната половина на страната ще има мъгли, а по-късно през деня от северозапад ще се увеличава облачността.

Ще духа до умерен, в Източна България и северно от планините, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 19° и 24°, в София – около 22°. Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

В планините ще е слънчево, след обяд от северозапад ще се увеличава високата облачност. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 9°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, до обяд на места ще има мъгли. Вятърът ще се усили и след обяд ще е умерен, временно и силен. Максималните температури ще са 18°-20°.

Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Фаза на луната: три дни след първа четвърт.

Четете още

Избор на редактора