Слънчево, но по-хладно. Слаб вятър носи облаци

Днес минималните температури ще са между 3° и 8°, в София – около 4°. В четвъртък над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. До обяд на места в равнините и низините ще бъде мъгливо или с ниска облачност.

След обяд от запад облачността отново ще започне да се увеличава. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 15° и 20°, в София – около 16°. Такава е прогнозата за времето на дежурния синоптик към НИМХ Мартин Славчев.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Преди обяд по Черноморието ще има мъгла или ниска облачност. След обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса и намалее, но до вечерта от запад отново ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са 16°-17°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Фаза на луната: два дни след пълнолуние.

 

Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/society/prognoza-za-vremeto-10-noemvri-2022-g-chetvyrtyk-news_1840508.html © Actualno.com

Четете още

Избор на редактора