„Спаси София“ става партия, Бонев – кандидат за кмет

Борис Бонев учредява „Спаси София“ като партия, той ще е кандидат за кмет на столицата. „Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност“, заяви той.

Неправителствената гражданската организация „Спаси София“ преминава в партия на местно ниво, която ще участва на изборите за кмет на столицата тази година.

След приветствената част основателят на „Спаси София“ Борис Бонев и част от ръководството на партията ще дадат официална пресконференция.

В учредителната декларация на партията Бонев напомня, че работата си „Спаси София“ е започнала с трима членове преди 14 години, но към днешна дата каузата им е увлякла хиляди – архитекти, инженери, юристи, лекари, учители, икономисти и преди всичко активни граждани от целия град.

„Израстваме, ставаме все повече и даваме ясен сигнал, че сме готови да поемем отговорност за решаване на проблемите на София“, пише той.

На въпрос в телевизионно интервю дали се вижда като следващия кмет на София, той коментира: „Смятам, че с моята кандидатура за кмет има голям шанс ГЕРБ да бъдат победени на следващите избори в София и то още на първи тур София да има нов кмет“.

Честно, прозрачно и модерно управление с безпартийна администрация и без корупция, ускорено регионално развитие и децентрализация на местната власт, както и  трайно повишаване на доходите и благосъстоянието на гражданите са сред целите на новата  партия, допълва БНР.

Четете още

Избор на редактора