Спецакция в ромските махали във Враца и Видин, има арестувани

Стотици полицаи, жандармеристи и магистрати участват в спецоперация на МВР и прокуратурата по линия на противодействието срещу битовата престъпност във Враца и Видин. Спецекипи на полицията претърсват къщи в ромските махали на двата областни града. Полиция е блокирала и няколко автокъщи на изходите на двата града, съобщи Нова.

Акцията е срещу битовата престъпност и идва две седмици след операция „Бяло“, с която МВР и прокуратурата атакуваха наркодилъри, като още тогава от двете институции анонсираха, че предстоят още действия по линия на противодействието на престъпността.

Поводът за операцията са извършените тежки криминални престъпления на територията на областта – грабеж на възрастни хора, палеж на автомобил, ескалира напрежението между лица от криминалния контингент и силови структури от бившето мутренско време, заяви на брифинг Атанас Илков, директор на Главна дирекция „Национална полиция“.

Целта на акцията е ефективното противодействие на престъпността. Резултатите на спецоперацията ще бъдат обявени на по-късен етап.

Ангажиран е целият ресурс на Министерството на вътрешните работи, с цел да не бъде допуснато усложнение на обстановката.

Няколко ареста на криминално проявени лица са извършени през последния час във Видин и Враца.

Четете още

Избор на редактора