Спецакция в София. Има ли връзка с разстрела на Къро?

Екипи на МВР са проверили снощи няколко адреса в столицата по искане на прокуратурата.

По информация на БНР проверките са били извършени снощи на два адреса в София. В проверките са участвали екипи на Софийската районна прокуратура и на СДВР. Сред проверяваните адреси е и известен ресторант в кв. „Драгалевци“.

Според предварителните данни по разпореждане на Софийската градска прокуратура са извършени процесуални действия срещу две лица – известни бизнесмени. Според предварителна информация на „Нова телевизия“ техните прякори са Ами и Еврото. От СГП и МВР обаче отказват коментар. Проверява се дали операцията е свързана с убития преди дни в ЮАР Красимир Каменов – Къро.

Атакуваното при спецакцията заведение е ресторант „Келари“ на бул. „Черни връх“. Наблизо се намира домът на Размиг Чакърян-Ами. Името на ресторанта се споменаваше и в записите на разговори на Красимир Каменов-Къро, които бяха разпространени преди месеци от прокуратурата.

Няма задържани при спецакцията в София, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров пред журналисти.

„Под надзора на Районна прокуратура – София, изпълнявайки тяхното постановление, бяха извършени процесуално-следствени действия на няколко адреса. Няма да коментирам относно самите процесуално-следствени действия, нито лицата, спрямо които са извършени те“, каза той.

Четете още

Избор на редактора