Срещата ГЕРБ – Промяната: надежда всяка оставете

Без напразни надежди за подкрепа на правителство протече първата среща между ГЕРБ- СДС и „Продължаваме промяната“.

От страна на ГЕРБ-СДС присъства председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, Кирил Ананиев, Деница Сачева, Делян Добрев.

„Продължаваме промяната“ бяха представени от двамата съпредседатели Кирил Петков и Асен Василев, председателят на парламентарната група Андрей Гюров и Даниел Лорер.

Десислава Атанасова заяви, че ГЕРБ искат тази среща да е показ пред обществото, че може да се говори без заклинания и опорки.

„Благодаря за приетата от вас покана за провеждане на публична и конструктивна надявам се среща през следващият един час.

Предложихме тази среща с ясното съзнание, че двете най-големи парламентарни групи в българския парламент, които излъчиха българските граждани с вота си на предсрочните парламентарни избори са натоварени с най-много очаквания.

И двете парламентарни групи трябва да имат възможност за диалог тук в парламента на подобна публична и открита среща и да търсят поне постигане на базов консенсус по различни приоритети и политики, които са важни за  българските граждани“, каза още Атанасова.

Според нея е редно да приключи противопоставянето на предизборните кампании и да се търсят възможности за търсене на консенсус.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков каза, че идеята е този тип конструктивни дискусии, да се провеждат прозрачно.

„Ние дойдохме тук, продължавайки нашите принципи, които ни водят. Обещанията преди изборите, трябва да ги изпълняваме и след изборите. Вторият принцип е да направим всичко възможно, от която и да е позиция, да намерим решения за българските граждани, които са ни излъчили тук“, каза Петков.

Той подчерта, че това не е разговор за подкрепа на кабинет. „Не искаме и вас да ви даваме грешните очаквания. Няма да подкрепим първия мандат.

Това, че сме в този голям състав, показва нашето желание от ролята си като конструктивна опозиция, да работим, че истинските решения, които всички очакват извън тази зала, да бъдат случени“, посочи Кирил Петков.

В края на срещата от ГЕРБ изразиха готовност, че експертните групи по важните теми, ще започнат работа. Те изразиха надежда към тях да се присъединят и други парламентарни групи.

 

Четете още

Избор на редактора