Сръбският президент: Твърдо съм за Мароко срещу Хърватска, те са ни братя

По време на гостуването си в предаване на телевизия RTS сръбският президент Александър Вучич беше попитан кого ще подкрепя на финала на Световното първенство в Катар.

Той каза, че между Франция и Аржентина няма фаворит, но в мача за третото място Хърватия – Мароко е твърдо за африканците.

„На финала не знам кого ще подкрепям, но знам за кого ще съм в мача за третото място – за Мароко. Те са нашите истински братя, които никога няма да признаят независимо Косово. Те имат проблем със Западна Сахара. Някой ще каже, че целият Нови Пазар ще е за Мароко и трябва да се разгранича от тях, защото са мюсюлмани? Не! Те са наши братя, наши приятели“, каза президентът Вучич.

Държавният глава подчерта още, че е подкрепял Аржентина на полуфиналите срещу Хърватия:

„Уважавам всички, които ходят в Хърватия на море, но аз няма да отида. Викайте си за Хърватия, колкото сте там 11, 12 процента, но аз няма. Поздравявам ви за изключителния успех, но бях за Аржентина и за всички останали съперници на Хърватия и така ще бъде и за в бъдеще. Никой никога не може да ми забрани и винаги ще говоря свободно.“

Четете още

Избор на редактора