Става горещо в Левски. Директор скочи на Сираков

Изпълнителният директор на „Левски“ Ивайло Ивков е готов да напусне клуба. Това обяви самият той на пресконференция.

Адвокатът има сериозни търкания с висшето ръководство на „сините“ и най-вече с мажоритарния собственик на тима Наско Сираков.

„Проблемът на „Левски“ не е от финансово естество. Той е от управленско естество. Имаме различия с висшето ръководство на клуба за тактиките и стъпките, които трябва да се предприемат. Няма нищо лошо в това. Това са различни виждания. Някой от нас греши. Не е изключено да напусна клуба, но съм отговорен човек. Аз съм единственият човек, който подписва от името на клуба. Ще дам на собственика възможност да изберат с кого да ме сменят – той и неговите съветници. Аз трябва да подписвам важни документи в следващите дни. До мача с ПАОК нямаше никакво вмешателство в моята работа“, каза Ивков.

Той разясни, че причината „Левски“ да не продаде нито един футболист през зимата е Наско Сираков. Лично собственикът на „сините“ е забравил това да се случи, въпреки милионните оферти за играчи на столичани.

„Имахме разговори и в компютъра ми са подпечатани оферти за двама футболисти за над 6 млн. лева. Смятах тези трансфери за напълно наложителни, но дойде забрана от висшето ръководство. По-конкретно от собственика Наско Сираков. Проведохме разговор и той няма против да го кажа, за да се сложи край на спекулациите“, заяви изпълнителният директор на „сините“.

Един от силните хора на „Герена“ обясни, че дълговете към НАП са се увеличили, пише 24 часа.

„Бяха 10 млн. лева, сега са 11,5 млн.“, разкри Ивков.

Те не са никак малко и са натрупани от собственици в годините. Изготвил съм ясна справка през годините, за да се види кога точно клубът е задлъжнявал. Показахме, че това е преодолимо, когато сме заедно и когато работим правилно. Водя преговори няколко пъти с НАП, но малко хора знаят, че успяхме да получим безусловен лиценз. Предстои новия лицензионен период. Отказът на United Group идва в много тежък период. В последните преговори имаше и техен човек“, добави Ивков.

Четете още

Избор на редактора