Драма в зоопарк: Пони отхапа пръста на бременна жена

27-годишна пловдивчанка в напреднала бременност остана без един пръст на ръката и с тежко наранен втори, след като пони от зоологическата градина в Стара Загора ги отхапало. Жената е била на посещение в зоопарка заедно със съпруга и детето си, а сцената се разиграла пред очите им.

Инцидентът станал на 8 май, когато бременната Ани се опитала да погали понито през оградата.

„Каза ми, че е искала да го погали и директно и отхапало двата пръста и ги сдъвкало, мъжът й се опитал да ги дърпа. Цяло щастие, че детето не си е подало ръката“, разказа адвокатът на семейството Трайко Иванов пред БНР.

По думите му оградата била достатъчно широка, за да се промуши човешка ръка, а според него не трябвало да е така. Когато оказвали помощ на Ани в старозагорска болница, лекарите реагирали с репликата „и вие ли“.

„Двама човека преди вас идваха със същия случай“, казали още медиците, твърди адвокатът. „В момента тя е в изключително голям шок, посещава психотерапевт“, обясни той.

В близките два месеца семейството няма да предприема нищо по съдебен път път заради инцидента.

„Към този момент най-важното е жената да роди безпроблемно и тогава ще предприемем необходимите законови действия. Още не е обсъден вариантът за обезщетяване, но това е човешки орган, в крайна сметка. Тя остава за цял живот инвалид. Животното не е виновно“, каза адвокатът. Той подчерта, че пострадалата и близките й са любители на животните и се надяват случилото се да не навреди на понито.

Ръководството на община Стара Загора изрази съжаление за случилото се в официална позиция. Оттам посочват, че при прегледа на видеозаписите се вижда, че „пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните“. От местната администрация изразяват съжаление и апелират към посетителите да бъдат отговорни към себе си и към животните.

„В нашия дом има правила, но не за да ограничават радостта от разходката из пъстрите ни и прохладни алеи или от срещата с любими животни – не… Правилата целят да пазят здравето на посетителите и това на нашите обитатели. Понитата са много симпатични, когато са обучени да радват децата и позволяват яздене, но при нас досегът до животните е строго забранен“, пише на страницата на зоопарка във Фейсбук.

Четете още

Избор на редактора