Стратегически мост край Херсон се срути (видео)

Антоновският мост, единствената шосейна връзка между южния украински град Херсон и контролирания от руските сили източен бряг на река Днепър, се е срутил, съобщи днес украинска обществена телевизия, цитирайки местни жители. Засега не са известни причините за срутването на моста, предаде Ройтерс.

Телевизия „Суспилне“ публикува снимка, показваща разрушени цели участъци от моста. Най-близкият друг автомобилен мост през река Днепър се намира на повече от 70 км от Херсон. Русия обяви в сряда, че изтегля войските си от западния бряг на река Днепър.

За срутването на моста свидетелстват не само снимки, публикувани днес в социалните мрежи, но и видеозапис на журналиста от в.“Комсомолска правда“ Александър Коц, предаде руската редакция на Би Би Си.

Видеото на Коц вероятно е заснето от източния бряг на Днепър. „Зад гърба ми са два срутени участъка на Антоновския мост. Вероятно той е бил взривен по време на прехвърлянето на руските сили от западния на източния бряг“, казва Коц. Журналистът твърди, че на западния бряг не са останали руски войски, а украинските все още не са стигнали до него. Официално няма потвърждение за това нито от руската, нито от украинската страна, отбелязва Би Би Си.

 

Четете още

Избор на редактора