Стрелба в руски военен полигон с доброволци. 11 убити

Най-малко 11 човека бяха убити и 15 ранени днес на руски военен полигон, след като двама въоръжени нападатели откриха огън по група доброволци, подготвящи се да се бият в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на РИА „Новости“.

Руската агенция цитира съобщение на военното министерство в Москва, според което двамата нападатели са били ликвидирани след атаката в югозападната руска Белгородска област до границата с Украйна. Ведомството допълва, че нападателите произхождали от бивша съветска република, но не дава повече подробности.

„По време на учебни стрелби с лица, изразили желание да участват в специалната военна операция, терористите откриха огън с леки оръжия срещу доброволците“, обявяват от министерството. „В резултат на стрелбата 11 души бяха убити. Други 15 човека с наранявания са откарани в болница“, се добавя в съобщението.

РИА не уточнява къде е била извършена атаката. Властите в Белгород често обвиняват Украйна, че атакува електропроводи и складове за горива и оръжия в града. Киев не поема отговорност за нападенията, припомни Ройтерс. Асошиейтед прес допълни, че двамата нападатели са били част от групата доброволци по време на огнева подготовка.

Четете още

Избор на редактора