Съдба. 7-членно семейство оцеляло при труса, загина при пожар

Седем души от едно семейство, които са били спасени след земетресението в Караманмараш, починаха при пожар в централния град Коня в Турция, след като покрива на къщата им се срути.

Пожарът избухнал в ранните часове в петък в къща, където са били настанени две сирийски семейства, едното от които е било на гости. Огънят е предизвикан от печка с дърва и въглища, която се е преобърнала. Пламъците обхванали покрива, той се срутил и хората били затрупани. Само едното семейство е успяло да се спаси. На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

След потушаването на огъня седем тела на едно и също семейство – на майката, бащата и петте деца, са открити сред останките.

Семейството е пристигнало от квартал Нурдагъ в Газиантеп, който беше тежко засегнат от земетресенията, които взеха над 40 хиляди жертви и причиниха огромни разрушения в Турция и Северна Сирия.

Съобщава се също, че майката, бащата и децата са били инвалиди и са били доведени в Коня от роднините си след земетресението.

Четете още

Избор на редактора