Сърбия разположи оръдия и гаубици до границата с Косово

Армията на Сърбия разположи в понеделник няколко далекобойни оръдия и гаубици в сухопътната зона за сигурност, близо до административния пункт Ярине с Косово, съобщи порталът Nova.rs.

Разполагането на артилерийско оръжие е последвало, след като началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Сърбия Милан Мойсилович заминал за Рашка в неделя.

„Задачите, дадени на сръбските въоръжени сили и аз като началник, ще бъдат напълно изпълнени и реализирани като такива. Ситуацията е сложна, изисква присъствие на въоръжените сили на Сърбия по административната линия.

„Трябва да знаете, че взетите мерки и поставените задачи ще бъдат изпълнени в пълна степен”, каза Мойсилович по една от сръбските телевизии.

N1 съобщава, че на ГКПП Ярине, в Рудница, на 2 километра преди Ярине, са видени разположени 6 гаубици и далекобойни оръдия на сръбската армия и известен брой военна полиция.

Медиите в Белград съобщиха снощи, че са били чути изстрели в Зубин Поток, Косово, като според някои е имало размяна на огън между местни сърби и косовската полиция.

Косовската полиция съобщи, че не е имало инциденти между нейни членове и която и да е група в северната част на Косово. Представители на КФОР съобщиха, че в Зубин поток е имало стрелба, но няма пострадали.

Четете още

Избор на редактора