Тайсън към Усик: Идвам за тебе, зайченце!

Непобеденият досега британски боксьор и действащ световен шампион в свръхтежка категория по версията WBC Тайсън Фюри пак се бъзика с Александър Усик. Украинецът е шампион в категорията в четирите други класации – WBA Super, WBO, IBO и IBF.

„Ей, Усик. От средна категория. Аз идвам за тебе, зайче. Знаеш кой съм аз — Циганския крал. В историята има място само за един крал“, написа Фюри на своята страница в социалните мрежи, имайки предвид мачът между тях за обединение на всички титли.

Американският промоутър Боб Аръм разкри докъде са стигжнали преговорите за мача между Усик и Фюри. „Ние дадохме на саудовците преди седмица предложение за условията по боя. Ако те не приемат, срещата ще бъде на „Уембли“.

Аръм обаче призна, че има един съществен проблем. Усик иска хонорарът от мача да бъде поделбен поравно „50 на 50“. Според него това не е справедливо. Ако боят е в Лондон, на него ще дойдат 95% британци, които ще платят да видят зрелището. Так че Фюри трябва да получи повече, казва Боб Аръм за BoxingScene.

Четете още

Избор на редактора