Татко Гроздан иска ревизия на парите за бебетата

„30 септември е датата, която „Продължаваме Промяната“ и Кирил Петков наложиха като срок за удължаване на действащите досега договори на пътните фирми“, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов пред БНТ. Според него предлаганите решения за пътищата са бомби със закъснител.

Караджов призова служебният кабинет да направи ревизия на работата на правителството на Кирил Петков. И препоръча да започнат от неговото министерство. Така той изтъкна колко прозрачна била работата му като е убеден, че проверката ще установи, че нито лев не е отклонен, за да бъде облагодетелстван някой от ИТН или персонално от него. Исканите милиарди за фирми за пътно строителство, известни като “Бебетата на Гроздан”, станаха камък на раздора и доведоха до разпада на коалицията, излъчила отиващия си вече кабинет на Кирил Петков. Караджов напусна заседание на кабинета, след отказа да бъдат отпуснати суми за строително-ремонтни компании.

Министърът в оставка повтори тезата си, че след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане по вина на премиера. Според него липсвало законово основание на базата, на което пътните фирми да си възстановят договорите. Караджов прогнозира, че решенията за налагане на срок за удължаване действието на договорите и за това Народното събрание да решава в зала какви суми и кога да бъдат плащани, ще паднат в Конституционния съд.

Татко Гроздан смята, че Агенция „Пътна инфраструктура“ била блокирана от „Продължаваме промяната“ и лично от Кирил Петков.

Четете още

Избор на редактора