Тежка драма в Германия, Байерн пак е шампион

Отборът на Байерн Мюнхен спечели една от най-инфарктните титли в историята на футбола, след като гол в 89-ата минута отново го направи шампион на Германия! Баварците изпревариха в последния момент прекия си конкурент за титлата Борусия Дортмунд и спечелиха титлата в Бундеслигата за рекорден 33-ти път.

В последния 34-ти кръг от сезона Борусия влезе с аванс от две точки пред втория Байерн, като се нуждаеше от победа, за да стане шампион. „Жълто-черните“ обаче се сринаха пред над 80 хиляди зрители на „Сигнал Идуна Парк“ и не успяха да победят отбора на Майнц, завършвайки при резултат 2:2.

Поставени под огромно напрежение, вестфалци стартираха нервно срещата и изостанаха рано в резултата след гол на Андреас Ханче-Олсен в 15-ата минута. Само четири минути по-късно пък Себастиан Алер изпусна дузпа. Това допълнително натежа на домакините, които в 24-ата минута допуснаха нов гол, реализиран от Карим Онисиво.

Борусия се върна в мача едва в 69-ата минута, когато Рафаел Герейро се разписа. При малко повече от 20 оставащи минути „жълто-черните“ се хвърлиха в атака в търсене на две попадения.

В продължението на мача гол на Алер бе отменен заради засада, а в последните секунди Никлас Зюле върна един гол, но време за трето попадение не остана.

По същото време Байерн гостува на тима на Кьолн и стигна до така ценната победа с 2:1 в не по-малко драматичен мач. Кингсли Коман откри още в осмата минута, а в края на първата част гол на Лирой Сане бе отменен заради игра с ръка.

През второто полувреме Байерн така и не стигаше до втори гол, за което бяха наказани. В 81-ата минута Деян Любичич вкара за Кьолн от дузпа, изравнявайки резултата.

При 10 оставащи минути Байерн бе в позиция да изпусне титлата, изоставайки на точка от Борусия във временното класиране. В 89-ата минута обаче Джамал Мусиала донесе победата и титлата на Байерн.

Така Байерн Мюнхен защити титлата си от миналия сезон и отново стана шампион в Бундеслигата – благодарение и на провала на Борусия в последния кръг.

„Сигнал Идуна Парк“ потъна в сълзи – от играчи, през треньори, до фенове. Тимът остава с осем титли на Германия в клубната си история, губейки тазгодишната надпревара по възможно най-болезнения начин.

Четете още

Избор на редактора