Тежка загуба за „Юнайтед“, Кристиян Ериксен със сериозна контузия

Кристиан Ериксен няма да бъде на разположение на Манчестър Юнайтед в следващите няколко месеца заради контузията, която получи при победата над Рединг за ФА Къп в събота.

Официалният сайт на „червените дяволи“ обяви, че Ериксен ще отсъства за „определен период от време“, като добавя, че „се надява Кристиан да успее да се завърне в игра за финалните етапи от сезона“.

Според медиите на Острова Ерик тен Хаг е набелязал Марсел Забицер от Байерн Мюнхен и Даичи Камада от Айнтрахт Франкфурт като евентуални заместници на датчанина.

28-годишният Забицер е „замразен“ на „Алианц Арена“. Последният му мач за Байерн бе още през ноември – при победата с 2:0 срещу Интер в Шампионската лига.

Междувременно договорът на Камада с Айнтрахт изтича през лятото и може да се окаже по-евтина опция за заместник на Ериксен.

След като трансферът на Яник Караско в Барселона пропадна, от Атлетико Мадрид са го предложили на Юнайтед заради ситуацията с Ериксен, но се смята, че атакуващият халф на „дюшекчиите“ е най-малко вероятната опция пред Тен Хаг.

Четете още

Избор на редактора