16-годишен застреля двама полицаи в Канада

Двама полицаи в западната канадска провинция Албърта бяха простреляни смъртоносно при изпълнение на служебните си задължения, съобщи BBC.

Заподозреният за фаталната стрелба е 16-годишен мъж, съобщиха от полицията в град Едмънтън. Тийнейджърът е починал от самонараняване с огнестрелно оръжие.

Майката на тийнейджъра, 55-годишна жена, също е простреляна и откарана в болница с опасност за живота.

Убитите полицаи са Травис Джордан, на 35 години, и Брет Райън, на 30 години. И двамата са работили в полицейската служба на Едмънтън. Г-н Джордан е бил в полицията повече от осем години, докато г-н Райън е бил офицер повече от пет години.

Началникът на полицията Дейл Макфи каза, че двамата полицаи са били простреляни в четвъртък, след като се отзовли на обаждане за домашен спор в жилищен комплекс в Едмънтън.

Обаждането е направено от майката на заподозрения, казаха от полицията, а служителите я срещнали пред сградата. Когато се приближили до апартамента, полицаите били простреляни няколко пъти от млад мъж, който ги чакал на вратата.

Девин Лафорс, заместник-началник на разследването на полицията в Едмънтън, каза, че нито един от полицаите не е използвал огнестрелното си оръжие, тъй като не са имали „никаква възможност“ да го направят. Те също така не са знаели, че тийнейджърът е имал оръжие преди да се явят на адреса, тъй като първоначалното обаждане на 911 не го споменава.

Заместник-началникът Лафорс каза, че заподозреният и майка му след това са влезли в кавга, по време на която тя също е била простреляна.

Полицията не назова името на заподозрения или майка му, която остава в болница в тежко, но стабилно състояние.

Шеф Макфи каза, че на двамата полицаи е оказана незабавна помощ и са откарани по спешност в болница. „За съжаление и двамата са обявени за починали в болницата“, каза той.

Четете още

Избор на редактора