Тихо, Григор сгази и 10-ия в света. Дали пък…

Българската звезда в световния тенис Григор Димитров сгази 10-ия в света Хуберт Хуркач, за да се класира за 1/4-финалите на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам.

Гришо се наложи над полския тенисист със 7:6(4), 7:6(5) за 1 час и 52 минути игра. След като победи Аслан Карацев в първия кръг, Григор успя да сломи и Хуркач, който бе достатъчно изтощен от тричасовата битка с Роберто Баутиста Агут.

Григор показа самообладание в решаващите моменти в двата тайбрека, за да се класира безпроблемно за следващата фаза. В пърия сет двамата тенисисти не се пробиха, като не се стигна и до нито един брейкбол.

В тайбрека Григор направи два ранни минипробива и поведе с 4:1. Хуркач успя да изравни за 4:4, но след това българинът направи нов минипробив и затвори сета със 7:4 точки. В средата на втората част Хуркач успя да пробие, за да поведе с 3:4 гейма. Григор обаче веднага върна пробива.

В следващия гейм Димитров трябваше да спасява брейкбол, като се справи, а мачът се насочи към нов тайбрек. Там двамата вървяха точка за точка до 3:3, но след това Гришо направи минипробив и спечели тайбрека със 7:5 точки.

Това бе трети успех в три мача за Гришо срещу Хуркач. На 1/4-финалите Григор Димитров очаква победителя от срещата между Андрей Рубльов и Алекс де Минор, която ще се състои по-късно тази вечер.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Четете още

Избор на редактора