Топалов поздрави Лечева за лиценза на БФШ 2022

19-ият световен шампион по шахмат Веселин Топалов поздрави служебния министър на спорта Весела Лечева за решението й да даде лиценз на БФШ 2022.

„Г-жа Лечева е била професионален спортист. Тя винаги е била анагажирана с проблемите на шаха в България и последните й действия потвърждават това. Желая успех на президента на федерацията Васил Антонов, който от години подпомага нашия спорт с лични средства. Знам, че няма да му е лесно“, сподели пред ekspresso.bg българският гросмайстор.

„В БФШ 2022 членуват най-много работещи клубове от цяла България, най-много легитимни треньори, специалисти и експерти. Издаването на лиценза е първата крачка към решаването на проблемите в българския шахмат, натрупвани през годините.“, коментира мениджърът на Топалов – Силвио Данаилов.

„Гарантирам, че съм с открито лице и протегната ръка към всички шахматни клубове в страната, включително и тези, които все още не са се присъединили към лицензираната федерация“, написа в обръщение шефът на БФШ 2022 Васил Антонов. – Ние сме новосъздадена организация и поради тази причина в следващите 12 месеца не можем да получим финансова помощ от държавата. Ще разчитам на Вашия професионализъм, на обичта Ви към играта, на приятели и спомоществователи.“

 

Четете още

Избор на редактора