Топъл дъжд, летен дъжд! Бликнал в миг и отшумял

Днес още от сутринта ще се развива купеста, а след обяд в отделни райони и купесто-дъждовна облачност. След Преображение Господне времето се променя и след досегашните жеги ще се радваме на приятен краткотраен дъждец На много места ще има краткотрайни валежи в следобедните часове и гръмотевици. Североизточният вятър ще се усили, главно в източната половина от страната. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между 29° и 34°, в София около 28°.

По Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, по южното крайбрежие и ще прегърми. Максималните температури обаче ще се запазят между 27°-30°. Няма да подскачатае върху горещ пясък, ще ви е приятно лятно и прохладно. Температурата на морската вода ще е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места и гръмотевици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра около 14°. Ако обичате прохладата, тръгвайте нагоре към планината.

В Южна Европа времето ще се задържи горещо, макар че на Балканите температурите слабо ще се понижат. В следобедните часове на места на полуострова, както и около Алпите, в Италия и в Северна Испания, ще превали. Значителни валежи на места ще има в скандинавските страни.

Четете още

Избор на редактора