Траур в Сенегал. Голямата звезда Мане пропуска световното

Траур настана в Сенегал след скръбната вест, че голямата звезда на националния отбор Садио Мане ще пропусне Световното първенство в Катар.

От лагера на африканския отбор съобщиха официално новината, че контузията на нападателя е тежка и той няма да играе на започващия тази седмица Мондиал.

„Лъвовете на Теранга“ се надяваха, че Мане ще може да се включи в състава за някои от по-късните мачове на тима, но това вече няма как да се случи.

30-годишният играч получи травмата си в двубоя на своя Байерн Мюнхен срещу Вердер на 8 ноември и ще трябва да бъде опериран.

„Последните новини пристигнаха преди минути. След като Мане получи контузия на 8 ноември, ние поддържахме постоянен контакт с Байерн, за да имаме пълната информация за травмата.

На следващия ден от клуба ни изпратиха снимки от изследванията му с ядрено-магнитен резонанс, които показаха, че има травма на дясното коляно. Те ни поканиха лично да прегледаме играча“, обяви един от докторите в лекарския щаб на Сенегал.

„Днес направихме повторни изследвания, за да разберем дали има поне някакъв шанс Садио да играе на Световното. За съжаление, те показаха, че проблемът е сериозен.

Затова със съжаление трябва да съобщим, че той няма да играе на Мондиала, а в най-кратки срокове ще трябва да се подложи на операция“.

Четете още

Избор на редактора