Трима от босовете на криптовалутата загинаха мистериозно един след друг

Само за броени дни при загадъчни обстоятелства един след друг загинаха трима топ представители на криптобранша – Тиантян Куландър, Николай Мушегян и милиардерът Вячеслав Таран, пише dir.bg.

Тиантян Куландър – съосновател на базираната в Хонконг компания за цифрови активи Amber Group, е починал неочаквано на 30-годишна възраст на 23 ноември, съобщиха западни медии. Неочакваната смърт на младия основател на криптовалутата, потвърдена от компанията в изявление, шокира сектора на финансовите пазари.

В изявлението се разкрива, че Куландър, бивш трейдър на Morgan Stanley и Goldman Sachs, известен като „TT“, „неочаквано“ е починал в съня си, без да се съобщават други подробности. Той е описан като „човек, допринесъл за основаването на Amber и стълб на нашия успех“.

Компанията на Куландър – Amber Group, наскоро беше оценена на 3 млрд. долара, след като получи финансиране в размер на 200 млн. долара. Той създава компанията през 2017 г. с група финансови специалисти, включително бивши служители на Goldman Sachs Group и Morgan Stanley.

Според публикации в медиите Amber Group е била в опит да набере още 100 млн. долара по-рано този месец. Фирмата има над 300 служители в Хонконг, Тайпе, Сеул и Ванкувър. През 2017 г. основателите на Amber Group първоначално са се стремили да приложат машинно обучение в търговията, но през 2019 г. се насочват към криптобранша, когато обемите на търговия с виртуална валута се увеличават.

В понеделник в катастрофа с хеликоптер на Лазурния бряг загина основателят и президент на Libertex Group и Forex Club – руският милиардер Вячеслав Таран. Машината, в която е летял Таран, се разбива между общините Вилфранш-сюр-Мер и Езе по време на полет от Лозана за Монако, а Таран бил единственият пътник. Освен бизнесмена, загина и 35-годишният пилот.

Пилотъг е бил добър професионалист, който е познавал добре мястото, а вертолетът е бил технически изправен. Подозрителното е, че Вячеслав Таран е трябвало да лети с още едно лице, чиато име не се споменава, но в последния момент той се е отказал.

Смъртта на Куландър и Таран се случва само няколко седмици след смъртта на друг млад милионер на криптовалути. 29-годишният Николай Мушегян се удави на плаж в Пуерто Рико, след като написа в Twitter, че ЦРУ и Мосад го преследват.

„ЦРУ, Мосад и педо елитът управляват някакъв вид мрежа за изнудване за сексуален трафик от Пуерто Рико и Карибските острови“, пише Мушегян в „Туитър“. „Ще ми подхвърлят лаптоп, подложен от бившата ми приятелка, която беше шпионин. Ще ме измъчват до смърт“, допълва той. Мушегян е открит от сърфист във водата на плажа Ашфорд на 29 октомври, напълно облечен и с портфейл в джоба.

Четете още

Избор на редактора