Триумфалната арка в Букурещ грейна в синьо за срещата на НАТО

Триумфалната арка в Букурещ грейна в синьо. Тя ще бъде осветена в този цвят и през следващите няколко дни. Поводът е предстоящата среща на външните министри на НАТО в румънската столица, съобщава на Фейсбук страницата си външното министерство на северната ни съседка.

Триумфалната арка присъства и в логото за срещата на Алианса в Букурещ, отбелязва Аджерпрес и припомня, че тази година се навършват 100 години от постояването на паметника. Той е изграден между 1921 и 1922 г. по проект на архитекта Петре Антонеску и е символ на победата на Румъния в Първата световна война.

“Изборът на Триумфалната арка в Букурещ за лого на срещата е особено актуален, тъй като форумът се провежда точно преди националния ни празник – 1 декември”, посочват от румънското външно министерство. Именно под арката на 1 декември всяка година се провеждат военни паради.

По повод срещата на външните министри на НАТО в Букурещ в централната част на града бяха поставени 2400 румънски и натовски знамена.

На екрани в автобусите на градския транспорт от няколко дни се излъчва и информационен видео материал за ролята на Северноатлантическия алианс.

Четете още

Избор на редактора