Тръмп е събрал дарения за над $45,5 млн. за 3 месеца

Предизборният щаб на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че през третото тримесечие на годината е получил дарения на стойност над 45,5 милиона долара – сума, която далеч надминава събраната от основния му съперник за кандидатпрезидентската номинация на Републиканската партия Рон Десантис, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Кампанията на Тръмп съобщи вчера, че е приключила септември с над 37,5 млн. долара в брой, подкрепени от набирането на средства, свързано с юридическите му проблеми.

Екипът на ДеСантис заяви вчера, че възнамерява да отчете набиране на 15 млн. долара през третото тримесечие на 2023 г., което е по-малко от набраните от него 20 млн. долара през второто тримесечие.

С публикуването на данните за набраните средства часове след новината за Десантис кампанията на Тръмп се опита да покаже превъзходство над губернатора на Флорида, който се бори да оправдае високите стремежи на републиканците, които виждаха в него реална алтернатива на Тръмп.

Инерцията на Тръмп в набирането на средства показва, че кампанията му за завръщане в Белия дом не е прекъсната от обвиненията, предявени му от прокурори в Ню Йорк, Вашингтон, Джорджия и Флорида. Всъщност кампанията на Тръмп съобщи, че е спечелила 3 млн. долара от продажбата на чаши за кафе, тениски и плакати с кадъра, направен му в Атланта.

Вчера експрезидентът на САЩ напусна съдебната зала на водения срещу него граждански процес за измама, след като дотогава присъстваше на всички заседания. Главната прокурорка на щата Ню Йорк Летиция Джеймс заяви, че „шоуто на Доналд Тръмп приключи“ и изрази мнение, че „това не беше нищо повече от политически трик, операция за набиране на средства“, предаде Франс прес.

Тя изрази увереност, че „справедливостта ще възтържествува“ и порица обидните коментари на експрезидента за водения срещу него процес, като изрази опасения, че те подтикват към насилие.

„Няма да оставя да бъда сплашена“, увери Джеймс.

Самият Тръмп заяви, че е „заклещен“ от съдебния процес, който му пречи да води предизборната си кампания, отбелязва АФП.

Четете още

Избор на редактора