Тръмп e спечелил $201 от социалната си мрежа

Бившият американски президент Доналд Тръмп каза, че не печели много от собствената му социална медия, като оценява стойността ѝ на между 5 и 25 милиона долара, според собствената му декларация за финансовото му състояние, публикувана вчера, предаде Асошиейтед прес.

Той притежава около 90% от социалната медия „Тръмп Медия & Текнолъджи Груп“ (Trump Media & Technology Group), но казва, че е спечелил под 201 долара от нея.

Той също така е декларирал, че е спечелил между 100 000 и 1 милион долара от серия от дигитални колекционерски карти, които е издал през декември миналата година, изобразяващи го като анимационен герой, включително като астронавт, каубой и супергерой.

Декларацията, публикувана от Федералната изборна комисия, е първият преглед на финансовото състояние на Тръмп, след като той напусна Белия дом и започна няколко бизнес начинания.

Магнатът на недвижими имоти и реалити звезда създаде платформата „Трут соушъл“ през 2022 г., година след като профилите му във „Фейсбук“, „Туитър“ и „ЮТюб“ бяха блокирани след размириците в Капитолия на 6 януари 2021 г.

Въпреки че му беше позволено да се „завърне“ в тези социални медии, той разчита на своята социална мрежа за споделяне на съобщения към привържениците му, особено след старта на предизборната му кампания за президентските избори през 2024 г.

Декларацията представя ограничена информация, тъй като се отнася само до приходите в широк смисъл.

„Си Ай Си Диджитъл Ел Ел Си“ (CIC Digital LLC), компанията, притежаваща дигиталните колекционерски карти, които представляват така наречените „незаменими токени“, са оценени на между половин и един милион долара, според доклада.

Тръмп също така е декларирал, че е спечелил над 5 милиона долара от хонорари за негови речи.

От всички кандидати за президенти се изисква да оповестят финансовото си състояние. На републиканеца Тръмп беше дадена отсрочка, като при по-нататъшно забавяне имаше риск да му бъде наложена глоба.

Четете още

Избор на редактора