Турнир по падел събра куп звезди в Доха

Оставяйки микрофоните си за коментари и заменяйки плюшени телевизионни студиа с кортовете за падел, някои от най-емблематичните футболисти, които някога се изправяха един срещу друг, се включиха в ежедневен турнир в Катар по време на Световното първенство.

Паделът е най-бързо развиващият се спорт с ракети в света и става все по-популярен сред пенсионираните футболисти.

Президентът на Пари Сен Жермен Насър Ал-Хелаифи реши да отговори на това търсене, като организира ежедневен турнир, за да раздвижи състезателните сокове – и той привлече цял набор от емблематични бивши победители от Световната купа и Шампионската лига, съощава Дейли мейл.

Бразилските суперзвезди Кака и Роналдо – победители на Световното първенство през 2002 г. – водят звездния състав, включващ също бившите играчи на Барселона Патрик Клуйверт, Роналд де Бур и Андрес Иниеста, както и бившия английски национал Джо Коул.

Бившият защитник на ПСЖ Максуел, Оливие Дакур, бившата звезда на Тотнъм Роби Кийн, Карлес Пуйол, колумнистът на Sportsmail Греъм Сунес, Габриел Батистута и иконата на Италия Алесандро Дел Пиеро също участват в турнира.

Падел е хибриден спорт между тенис и скуош и се радва на повече от 25 милиона последователи по света. Дейвид Бекъм е забележителен поклонник на този спорт.

Четете още

Избор на редактора