Търговец на лекарства преби кмета на Кирково с гаячен ключ

Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман е бил пребит в сряда на излизане от общината. Нанесени са му десетки удари с гаечен ключ.

Според 24rodopi нападателят е 47-годишният аптекар Бисер Ч.

Инцидентът е станал около 13.30 часа. Нападателят е задържан за 24 часа за хулиганство.

На местопрестъплението е извършен оглед и е уведомена прокуратурата.

Пред Нова тв градоначалникът разказа, че е успял да се предпази и не е пострадал сериозно. Има няколко синини и е на работа. Той е освидетелстван от съдебен лекар.

Нападателят е изпочупил част от коледната украса в Кирково и по разкази на свидетели е говорел несвързано. Според местни скандалът е заради търговски обект.

Предстои прокуратурата да прецени да задържи побойника след изтичането на полицейското задържане от 24 часа и какво обвинение да му повдигне.

Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за това, че на 16.11.2022 г. в с. Кирково, обл. Кърджали, са извършени хулигански действия, грубо нарушаващи обществения ред, съобщиха по-късно от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив.

В прессъобщението до медиите се казва още: „До момента е установено, че днес, 16 ноември 2022 г., в с. Кирково, обл. Кърджали, около 13,30 ч. са извършени хулигански действия спрямо кмета на община Кирково. Това е станало в присъствието на заместник-кмета и на секретаря на общината, както и намиращи се наблизо граждани. На място е пристигнал полицейски екип. Служителите на МВР установили, че Б.Ч., на 47 г., е нанесъл множество удари на пострадалия. Според първоначалните данни хулиганските действия са извършени заради търговски обект“.

Агресивният мъж преди време е стопанисвал аптека в Кирково и е известен в микрорайона дългогодишен търговец на лекарствени продукти.

Четете още

Избор на редактора