Тъщата на удушения Пейо влезе в болница

Тъщата на удушения Пейо – Красимира Трифонова, която е сочена за главно действащо лице в убийството му, е приета в болница, съобщава „България Днес“, позовавайки се на справка в Софийската градска прокуратура.

Сега става ясно, че наблюдаващият делото за убийството на Пейо Пеев прокурор е дал разрешение Красимира Трифонова да бъде хоспитализирана в болницата към затвора в София.

„Здравословното състояние на Красимира Трифонова е наложило привеждането й в клиника. Тя е приета в болницата към Софийския централен затвор с цел диагностициране и назначаване на съответната терапия. Повече подробности за здравословното й състояние не следва да бъдат оповестявани, доколкото би се засегнала личната сфера на лицето.“

Специализираната болница за активно лечение на лишени от свобода (СБАЛЛС), в която се лекуват затворници от цялата страна, се намира на територията на Софийския централен затвор и е разделена на мъжка и женска част.

Защо точно Красимира се намира там, не е ясно, но очевидно здравословното й състояние не е добро, за да бъде разрешена хоспитализация от наблюдаващия прокурор. Основната, макар и непотвърдена версия е, че жената е вдигнала много висока кръвно.

Тъщата на Пейо – Габриела, и съпругата му Красимира са обвинени в убийството на младия мъж, което според прокуратурата се е случило на 18 януари. Твърденията са, че Красимира Трифонова задушава Пейо, а Габриела му пречи да се измъкне от хватката. Екшънът се разиграва в колата на жертвата, а после возилото и трупът са откарани на Витоша, където са открити ден по-късно.

Четете още

Избор на редактора