Уест Хем взе Лигата на конференциите! Италия пак капо

Уест хем спечели с 2:1 срещу Фиорентина във финала от Лига на конференциите, който се игра снощи в Прага.
Това е втора битка за евротрофей, която тимове от Италия губят само за седмица, след като Рома падна от Севиля в спора за трофея в Лига Европа.

Големият сблъсък с италианско участие тепърва предстои – в събота Интер ще се опита да спре похода на Манчестър Сити към купата в Шампионската лига.

Радост и за треньора на Уест Хем Дейвид Мойс, който стана първият шотландец след сър Алекс Фъргюсън, който печели евротрофей.

Това е второ европейско отличие за Уест Хем. Клубът има във витрината си и трофея от КНК през 1965 година, когато надделява срещу Мюнхен 1860.

„Чуковете“ не бяха печелили никаква купа от 1980 година, когато за последен път вдигат ФА Къп. Днешният триумф донесе на отбора и квота за Лига Европа през следващия сезон.

В 62 минута след консултация с VAR „чуковете“ получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Фиорентина. Зад топката застана алжирецът Бенрама, който не сбърка – 1:0 за английския тим.

Фиорентина отговори светкавично на предизвикателството. Джакомо Бонавентура получи топката в наказателното поле и през двама защитници се разписа.

Когато всички очакваха продължения, Уест Хем нанесе своя удар. Джаред Боуен бе изведен зад защитата на Фиорентина и с много точен удар вкара за 2:1 в последната минута!

Фиорентина нямаше време за реакция и така купата пое към Англия.

 

Четете още

Избор на редактора