Ужас! Мълния уби трима сирийци в София, четвърти бере душа

Четирима души са ударени от мълния в градинката на ул. „Пиротска“ с църквата „Св. Никола“ в София. Трима от тях са починали, съобщи bTV. Всички те са сирийски граждани.

Сигналът за инцидента е постъпил в 18.15 ч. и към мястото са били изпратени три линейки. Четвъртият пострадал и откаран в шоково състояние в „Пирогов“.

Според БНР има и ударен от мълния човек и в района на „Западен парк“. Според „Нова телевизия“ само за половин час на територията на София са паднали 800 мълнии.

От силния дъжд са наводнени подлези в центъра на София. Около 10 са подадените сигнали до момента за различни произшествия.

Мощна гръмотевична буря се разрази тази вечер над София. Поройният дъжд на места бе придружен от градушка колкото грахово зърно.

Няколко столични квартала и села около София са без ток. Това са „Кремиковци“, „Враждебна“, „Челопечене“, „Младост“ 3, както и част от центъра.

Панчарево, „Павлово“, „Княжево“ и Мърчаево също са без електрозахранване. Няма ток в „Овча купел“, „Овча купел“ 1 и 2, „Горна баня“, както и в кварталите „Суходол“ и „Владая“.

Градовете Нови Искър и Банкя са без електричество, както и селата Иваняне, Клисура, Михайлово и Волуяк, Войнеговци, Локорско и Подгумер. В кварталите „Факултета“ и „Люлин“ 1 също няма ток.

Четете още

Избор на редактора