Уимбълдън плаща хотелите на украинските тенисисти

Организаторите на „Уимбълдън“ заявиха днес, че ще предложат допълнителна финансова подкрепа за украинските играчи и каузи, след като отмениха забраната за участие на тенисисти от Русия и Беларус в тазгодишното издание.

All England Lawn Tennis & Croquet Club, който управлява Откритото първенство на Великобритания, обяви миналия месец, че забраната няма да продължи да бъде в сила, след като турнирът остана без ранкинг точки и бе наказан от WTA и ATP със солени глоби.

Играчи от двете страни ще могат да участват в надпреварата от Големия шлем, която стартира на 3 юли, като неутрални атлети, при положение, че спазят определени условия, които включват забрана върху изразяване на подкрепа за руската инвазия в Украйна.

На пресконференция за обявяване на плановете за турнира по-късно през годината организаторите разкриха, че един паунд от всеки продаден билет – които се очаква да бъдат над 500 000 паунда общо, ще бъдат дарени в помощ на Украйна. Ще бъде осигурено финансиране за един ден на турнира за 1000 украински бежанци, пише БГНЕС.

Две хотелски стаи на един украински тенисист също ще бъдат предложени безплатно, в добавка към тренировъчни зали по време на летния сезон на трева.

Четете още

Избор на редактора