Украйна: Дайте ни съветското оръжие. Вие си купувайте натовско

Виталий Москаленко поиска България да изпрати старо съветско оръжие на Украйна. Той е на мнение, че трябва да бъдем по-решителни и да действаме в синхрон с цяла Европа и евроатлантическия свят по отношение на войната.

„Би трябвало България да даде оръжие на Украйна, което да бъде използвано в борбата за независимост. За сметка на това българската армия трябва да бъде превъоръжавана със съвременни натовски оръжия“, заяви в ексклузивно интервю за „Здравей, България“ посланикът на Украйна.

Дипломатът предупреди, че офанзивата срещу Украйна влияе на цяла Европа.

“Най-важното все пак е, че София поддържа Киев в неговата справедлива борба за свобода и независимост и за отстояване на общочовешки и европейски принципи. България е на страната на правдата, поддържайки санкциите срещу Русия”, коментира още посланикът.

Той отрече Украйна да се откаже от свои територии, за да има спокойствие в Европа. Москаленко цитира президента Зеленски и категорично каза, че мирни преговори с Русия са възможни, само ако руските войски се изтеглят от украинска територия – включително от Крим и Донбас.

Четете още

Избор на редактора