Уникално: Кори Маклауд има снимка от всеки ден от живота си

Кори Маклауд може да е само на 31 години, но има спомени, с които да се връща назад във времето, повече от всеки друг. От деня на раждането му, родителите му започнаха да го снимат всеки ден. Традиция, която той продължи.

Проектът започва като продукт на своето време, със снимки, заснети на филмови камери, отпечатани и организирани във физически фотоалбуми, изпълващи рафтовете на семейния му дом в Йоркшир, Англия.

„Баща ми Иън дойде с идеята една вечер. Очевидно тогава нямаше интернет, така че той просто искаше да направи албум, смяташе, че ще го прави само за няколко години, но след като стигна до две, три години, си помисли: „Ами не мога наистина да спра сега“, затова той продължи“, казва Маклауд пред The ​​National .

Едва когато YouTube започна да набира популярност, повече от десетилетие след началото на проекта, на бащата му хрумва идеята да сподели снимките със света. Семейството избира крайъгълен камък – 21-вия рожден ден на Кори. Колекцията от снимки във видеоклип в YouTube се превръща във вирусен хит.

Шестминутното видео, просто озаглавено 21 години , беше качено на сайта през 2012 г., привличайки вниманието на новинарски сайтове по целия свят. В момента има 6.6. милиона гледания.

„Наистина не знаехме как ще стане, просто натиснахме качване и в рамките на няколко седмици стана вирусно“, казва той. „Говорихме с нашите местни и национални вестници, а след това хората в САЩ също искаха да говорят с нас.“

След като завършва университета Кари се мести да живее в Дубай и реша решава сам да продължи проекта, правейки ежедневни селфита на телефона си, вместо да позира за баща си. За да отбележи 30-ия си рожден ден, Маклауд реши да създаде актуализирана версия на видеото, което отне една година, като този път използва технология за по-добро подреждане на 11 322 снимки.

И не смята да спира.

Четете още

Избор на редактора