Фаворитката Швьонтек безгрешна на старта в Тексас

Ига Швьонтек каза, че е доволна от „солидния“ си старт на финалите на WTA, след като световната номер 1 победи рускинята Дария Касаткина в два сета във вторник.

Швьонтек, която се радваше на звездна година, включваща титли от Големия шлем на Roland Garros и US Open , спечели победа с 6-2, 6-3 за 1 час и 22 минути във Форт Уърт в Тексас.

21-годишната полякиня е големият фаворит за добавяне на още една към своите осем турнирни победи.

Швьнтек се стреми да се изкупи за разочароващото си представяне на миналогодишните финали в Гуадалахара, когато не успя да се класира за полуфиналите.

В другия мач от групата шестата поставена Каролин Гарсия от Франция победи четвъртата поставена Коко Гауф в повторение на четвъртфинала на US Open през септември.

Гарсия, която достигна до полуфиналите във Флашинг Медоус, преди да загуби от Онс Жабер от Тунис, победи надеждата на САЩ Гауф с 6-4, 6-3 за час и 18 минути.

„Последните няколко години бяха много трудни“, каза Гарсия, на 29 години най-възрастният играч на терена във Форт Уърт. „Наистина съм щастлив да се върна. Пет години са доста дълго време в една кариера, но се опитваш да се справяш възможно най-добре.“

Гарсия е и единственият играч на финалите на WTA, който е победил Швьонтек тази година, правейки това пред пристрастната публика на Poland Open през юли.

Четете още

Избор на редактора