Тъжно. Великият Роджер Федерер каза „край“

Роджър Федерер ще сложи край на кариерата си след участието си на Laver Cup в края на месеца. Самият той обяви тъжната за целия тенис свят новина с близо петминутен аудио запис, публикуван в неговите страници в социалните мрежи.

Само до преди няколко седмици планът на Маестрото включваше участие на отборния турнир, както и на този в родния му град Базел. Изглежда обаче усложненията в хода на възстановяването след операцията на коляното са го принудили да вземе решението да прекрати изключителната си кариера още в края на септември.

„Посланието, което тялото ми отправя напоследък беше ясно. Изиграх повече от 1500 мача в рамките на 24 години. Сега признавам, че е време да завърша състезателната си кариера. Към тениса – обичам те и никога няма да те напусна“, казва в емоционалното си съобщение 20-кратният шампион от Големия шлем.

Последният турнир на Федерер бе Уимбълдън 2021, след което претърпя третата си операция на коляното. Надеждите му бяха да опита още едно запомнящо се завръщане по подобие на 2017-а, но изглежда този път това няма да се случи.

Така Федерер завършва кариерата си трети във вечната ранглиста по титли от Шлема след Рафаел Надал с 22 и Новак Джокович с 21.

Четете още

Избор на редактора