Финал преди финала в Щутгарт: днес от 19 часа

Испания и Германия се изправят един срещу друг днес от 19 часа на стадиона в Щутгарт, като това е и най-чаканият от четвъртфиналните сблъсъци.

Тимът на Испания стигна до тази фаза без да допусне грешка в турнира – три победи с голова разлика 5:0 в групата, както и успех над Грузия с 4:1 в осминафиналите. Германия постигна две победи и записа един равен в групата, а в елиминациите отстрани Дания след 2:0.

Испания и Германия са двата най-резултатни отбора в турнира.

По-късно от 22 часа в Хамбург един срещу друг се изправят Португалия и Франция. Мачът е повторение на финала от Евро 2016, когато португалците спечелиха на френска територия. Настоящият двубой пък е чакан заради срещата между Кристиано Роналдо и Килиан Мбапе.

Франция изненадващо не спечели групата си след една победа и два равни, а в осминафиналите надви Белгия след автогол. Дотук в турнира френският тим изпитва големи проблеми при отбелязването на голове.

Португалия пък оглави група F след две победи и загуба, а в осминафиналите трябваше да премине през драма с дузпи, за да елиминира Словения./Дневник

Къде ще дават мачовете довечера:

19 ч. Испания – Германия, пряко по БНТ1 и БНТ3
22 ч. Португалия – Франция, пряко по Нова и „Диема Спорт 3“

Четете още

Избор на редактора