Футболен рефер пропусна мача си, напил се в самолета

Полският съдия Павел Рачковски, който трябваше да ръководи мача от гръцката Суперлига между АЕК (Атина) и Арис (Солун), е пристигнал на летището в Атина кьоркьотук пиян и футболните шефове бяха принудени да го отстранят от назначението и да потърсят спешно местен арбитър, който да поеме мача.

Павел Рачковски и помощниците му започнали да се наливат в самолета. След това станали аресивни, плюели и псували останалите пътници. След като кацнали едва се държали на краката си. И отпрашили в неизвестна посока. От гръцката и полската федерация така и не успели да ги намерят.

Както е известно, всички важни и оспорвани мачове в гръцкото първенство, които имат решаващо значение за титлата, се поверяват на чуждестранни арбитри. Сега е поканен рефер от Полша, който е трябвало да дойде в деня на мача с цел да има минимален контакт с местните отбори и ръководители на футбола. Часове преди началния съдийски сигнал обаче 39-годишният арбитър от Първа категория на УЕФА излязъл от самолета развеселен и лъкатушещ по пътеката.

При това положение шефът на гръцкото съдийство Марк Клатенбърг трябваше спешно да намери подходящ човек и това се оказа Аристотелис Диамантопулос, който изкара мача и той завърши 3:1 за АЕК. Леви Гарсия откри резултата за домакините, а швейцарското крило Стивън Цубер с попадения в 90-ата и в 95-ата минута узакони успеха.

В дербито на кръга пък Панатинайкос се наложи с 2:0 над Олимпиакос под ръководството на Карлос дел Серо Гранде (Испания). Андраж Шпорар в 28-ата минута даде преднина на детелините, а автогол на Юнес Ел Араби в 36-ата оформи крайния резултат.

След 30 кръга АЕК и Панатинайкос си поделят 1-ото място с по 69 точки, следват Олимпиакос с 63 и ПАОК с 60.

Четете още

Избор на редактора