Фюри предлага на Рууни спаринг за мача с Усик

Боксовата звезда Тайсън Фюри предложи спаринг на ринга на бившия капитан на националния отбор на Англия по футбол Уейн Рууни. По този начин Циганския крал иска да се подготви за евентуалния мач с Александър Усик.

Преди няколко дни Рууни изтъкна, че Фюри е най-добрият боксьор на своето поколение и заслужава да получи рицарско звание. Тези думи са трогнали носителя на титлата в тежка категория на Световния боксов съвет.

“Уейн Рууни е истинска легенда. Израснал съм с мачовете му за Англия и Манчестър Юнайтед. Беше много приятно да чуя какво е казал. Той е от боксьорско семейство и е голям фен на този спорт. Надявам се двамата да направим един малък спаринг. Трябва ми някой по-дребен от мен, срещу когото да се подготвя за Усик. Уейн, ако чуваш това, обади се”, заяви Фюри пред Talksport.

Преди седмица Фюри защити пояса си след победа над стария си съперник Дерек Чисора и сега се стяга за мач срещу Усик, който е шампион в четири от петте версии в тежка категория. Общо на професионалния ринг роденият в Манчестър боксьор има 33 победи и едно равенство.

Рууни в момента е мениджър на Ди Си Юнайтед в МЛС. Като футболист той записа 731 мача и вкара 312 гола. Легендата на Манчестър Юнайтед голмайстор №1 в историята на “червените дяволи” и на националния тим.

Четете още

Избор на редактора